Prima ediţie a Festivalului de muzică corală ”Gheorghe Cucu” va fi organizată de Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Episcopia Hușilor și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în parteneriat cu comuna Puieşti

”Noi am inițiat în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui și am propus lucrul acesta și comunei Puiești un festitval de muzică corală căreia vrem să-i dăm o dimensiune internațională. Sigur că e foarte greu să miști acum formațiunile corale care au un număr mare de membri, iar regulile acestea care încă guvernează viața noastră, urmare a pandemiei, nu permit o mișcare chiar așa cum vrem noi.

Dincolo de asta credem că genul acesta de muzică are viitor. E un gen de muzică mai elaborată și necesită atenție și un efort mai mare  din partea celor care ascultă acest gen de muzică și poate că dincolo de elementele de distracție pe care le-am promovat în cadrul activităților noastre este nevoie și de un asemenea gen, mai ales că pe plan național este deficitar în ceea ce privește manifestările de anvergură, festivaluri, acţiuni în care să fie prezente mai multe formaţiuni corale de valoare”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Gheorghe Cucu, unul dintre cei mai importanți compozitori ai noștri, s-a născut în comuna Puiești

”Ne-am propus, având în vedere și faptul că Gheorghe Cucu, unul dintre cei mai importanți compozitori ai noștri, s-a născut în comuna Puiești, a avut o activitate prodigioasă în domeniul muzicii corale şi are cel puţin 100 de piese care sunt şi astăzi în repertoriul formaţiunilor corale de valoare. Este cântat şi asta înseamnă că muzica sa este de calitate. Având o asemenea ”umbrelă” cred că avem destulă motivaţie pentru a organiza acest festival. Este un eveniment unic în ţară şi să sperăm că va fi un bun început, deoarece ne dorim să-l permanentizăm şi să-i dăm în viitor o dimensiune internaţională”

La Festivalul de muzică corală ”Gheorghe Cucu”  vor fi participa  Corul ”Tronos” al Patriarhiei Române, Corul ”Dignus Est” al Episcopiei Huşilor, Corala ”Fantasia” din Vaslui şi Grupul ”Anton Pann”.

Prima ediție a Festivalului ”Gheorghe Cucu” va avea loc pe 22 august 2021, la Vaslui, în Centru Civic. (Cristian DIMA)