Nu mai puțin de 200 de comprimate şi 125 de fiole cu substanţă anabolizantă au fost descoperite la Albiţa, la sfârșitul săpămânii trecute.  Acestea urmau a fi introduse ilegal în ţară, ascunse în bagajul personal al unui şofer de autocar. Șoferul, A.I.,  în vârstă de 46 de ani efectua cursa regulată pe ruta Chişinău-Cluj.

Substanțe anabolizante

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 200 de comprimate şi 125 de fiole care conţin substanţă anabolizantă. Acestea sunt incluse în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii substanţelor anabolizante în valoare totală de 3.860 de lei. În plus șoferul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 33.000 de lei. (D.D.)