Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00, se reînchid restaurantele și cafenelele în Vaslui, Bârlad și Huși, a anunțat, astăzi, Cancelaria Prefectului Vaslui printr-un comunicat de presă.
Direcția de Sănătate Publică Vaslui a informat, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui că rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 ‰ de locuitori. În consecință, CJSU Vaslui s-a întrunit în ședință extraordinară și a adoptat Hotărârea nr. 32 care prevede noi restricții.
Astfel, începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00, se prelungește măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Măsura se adresează persoanelor prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui( în grupuri de mai mult de 3 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii) spații cum ar fi:
– piețele agro-alimentare
– târgurile
– zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane etc)
– zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje
– exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități.
Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Masca, obligatorie în jurul școlilor

”Începând cu data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 20 m în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Vaslui, precum și în perimetrul acestora”, se arată în comunicatul de presă

Se reînchid restaurantele și cafenelele în Vaslui, Bârlad și Huși

Motivat de faptul că în perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63, în perioada 08 – 22.10.2020 se închide la nivelul municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui:
 1. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice (restaurantele și cafenelele) în interiorul clădirilor;
 2. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi.
3. în situaţia în care se află operatorii economici prevăzuţi la pct. 1 şi 2 se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
4. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși, judeţul Vaslui este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel.
Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru. (G.M.)