Noi reguli în frizerii și coaforuri vor fi dispuse, de instituțiile competente, după încetarea stării de urgență.

Institutul Național de Sănătate Publică a propus șase reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală. Rămâne de văzut dacă acestea vor fi dispuse de instituțiile competente, după încetarea stării de urgență. Iată care sunt acestea:

  • – Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.
  • – Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei. Trebuie să se asigure o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  • – La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii. Aceasta nu trebuie să depășească 37 de grade , sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.
  • – Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască. După fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
  • – Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore. Mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
  • – Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore. (N.D.)