Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, îi indeamnă pe vasluieni să reînceapă activitățile culturale și sportive.

Referindu-se la perioadă stării de urgență, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui a spus, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost o perioadă tristă care a trecut cu învățăturile bune și rele, dar viața comunității trebuie să meargă mai departe.

”Trebuie să ieșim la suprafață. Am constatat un lucru și o spun cu mare responsabilitate că parcă ne-am obișnuit să stăm pe dedesupt și ieșirea la suprafață e din ce în ce mai grea.  Măi oameni buni ne-au dat voie la spectacole,  copiii să iasă pe scenă, să se ducă pe teren, să joace mingea. Cine îi oprește ? Vedeți vreo mișcare de genul ăsta în oraș ? Nimic, nimic. Am pierdut Festivalul Prietenia, am pierdut ediția de vară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”, Filarmoica din Copou, dar mergem în continuare așa? Să reluăm activitatea, să reluăm ceea ce înseamnă mișcare în acest oraș, cu măsurile de protecție stabilite. Acum ne e mai ușor să zicem că nu ne dă voie și să stăm. Stăm, stăm, dar drama acestor copii, care au stat două luni și ceva în casă, care termină școala și nu s-au mai întâlnit cu colegii, nu va fi uitată ușor ”, a spus  primarul Vasile Pavăl.

Primarul a discutat cu conducerea Clubului Elevilor  să înceapă de săptămâna viitoare să organizeze activități culturale și sportive pentru copii.

”Vom relua cu foarte mare responsabilitate activitățile și sperăm că pe 15 iunie vor fi anunțate și alte măsuri  de relaxare.  De un lucru sunt sigur, că va exista viață și după această perioadă” , a mai spus edilul. (N.D.)

citește și La mulți ani, educatori, învățători și profesori vasluieni!