Primăria investește 3,2 milioane de lei pentru reabilitarea a 10 parcuri de joacă din municipiul Vaslui. Parcurile vor fi dotate cu complexe de joacă, coșuri de baschet, pavele și borduri din cauciuc și camere de supraveghere video.

În ședința Consiliului Local Vaslui, din 30 iulie, va fi supus aprobării proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare parcuri de joacă copii”

Obiectivul de investiții prevede reabilitarea a 10 parcuri de joacă din municipiul Vaslui situate în următoarele zone: strada Mihail Kogălniceanu, bloc 8,  strada Podurilor, bloc 361, strada Biruinței, bloc 375,  strada Ana Ipătescu, bloc 306, strada Gheorghe Racoviță, bloc 194, strada Spătar Angheluță, bloc 211, strada Ștefan cel Mare, bloc 153, strada Smârdan, bloc 179, strada Cazărmii, bloc 438 și strada Dimitrie Bolintineanu, bloc 436.

”Locurile de joacă pentru copiii din municipiul Vaslui sunt uzate”

”Având în vedere că locurile de joacă pentru copiii din municipiul Vaslui sunt uzate moral și fizic și nu mai corespund cerințelor tehnice de securitate privind echipamentele montate în parcurile de joacă, este necesară și oportună reabilitarea acestora pentru a oferi o alternativă cât mai sigură pentru activitățile de joacă în timpul liber. Prin realizarea acestui obiectiv, se va realiza crearea unor spații de joacă pentru copii la standarde ridicate, și readucerea acestora într-un cadrul cât mai natural pentru desfășurarea unor activități în aer liber”, susține Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Fiecare nou parc de joacă va avea câte un complex de joacă, balansoare, leagăne, carusel (șase persoane) cățărătoare piramidă, ramă nisip cu scaune, coș de baschet cu stâlp, pavele din cauciuc, borduri din cauciuc, bănci, coșuri de gunoi, plasă protecție teren minibaschet și cameră supraveghere video.

Valoarea totală, pentru modernizarea celor 10 parcuri de joacă, este 3,2 milioane lei, inclusiv TVA, din care 1,35 milioane lei, lucrări de construcții – montaj. (G.M.)

Citește și  Municipiul Vaslui, în continuă dezvoltare. Investiții de 196 de milioane de lei