Municipalitatea vasluiană pregătește cu minuțiozitate Zilele Culturale ale Muncipiului Vaslui care se vor desfășura în perioada 13-15 august 2021.

”Vreau să vă spun de la început că s-a lucrat, s-a lucrat intens și cred că cele trei zile vor fi  pe măsura așteptărilor. Pentru noi așteptările sunt acelea de a participa vasluienii la acțiunile culturale și cred că vor participa, semnalele sunt încurajatoare pentru că orașul deja s-a umplut, în sensul că foarte mulți vasluieni plecați s-au reîntors în perioada de concedii, în perioada când vin la părinți, la copii și sigur vor participa la acest eveniment. Am avut astăzi (ieri-n.r.), înainte de a veni aici, Comisia de Organizare a Spectacolelor. Ne-am pus de acord cu toate elementele în ceea ce privește siguranța desfășurării acestor manifestări, încadrarea în legislație și ca atare avem drum liber în desfășurarea lor”, a spus, ieri, în cadrul unei conferințe de presă Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Zilele Culturale ale Muncipiului Vaslui vin cu manifestări sportive și culturale în foarte multe locații din Vaslui.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc mâine, 13 august, în fața Primăriei Vaslui.

”Vom deschide în fața primăriei, vom merge în Parcul Copou unde vom continua manifestările. Vom organiza Centrul Civic corespunzător astfel încât, să poată participa în siguranță cât mai mulți vasluieni la evenimentele de vineri seara. Sâmbătă, la Sala Sporturilor va fi organizat un turneu de handbal. Pe stadion, fotbal. În alte locații vor fi alte manitfestări sportive, avem activități  și la Muzeu și la Biblioteca Județeană, dar cred că evenimentul principal este spectacolul de după-amiază. De la ora 15, în ședința de Consiliu Local, avem propunerea pentru acordarea titlului de cetățean de onoare compozitorului Eugen Doga, după care compozitorul se va pregăti pentru spectacolul din centru, evenimentul central al acestor manifestări, un spectacol pe măsura valorii acestui mare compozitor. E o mândrie să revină la noi și revine cu multă plăcere”, a mai spus primarul.

În cadrul manifestărilor de duminică vor fi sărbătorite 80 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

”Duminică continuăm seria manifestărilor în toate aceste locații. Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii”, a precizat primarul. (C.D.)