În fiecare an, în ziua de 13 Septembrie, salvatorii vasluieni, alături de colegii din întreaga ţară, sărbătoresc Ziua Pompierilor din România.

În contextul Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Situații de Urgență ”Podul Înalt” al județului Vaslui organizează o serie de activități destinate celor care doresc să se familiarizeze cu specificul armei care ne reprezintă.  În data de 13 septembrie, subunitățile de pompieri din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, precum și punctele de lucru arondate – Murgeni și Ivănești – își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activitățile, rolul și principalele atribuții ale structurilor de intervenție.

Participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență, dar și să vizualizeze unele exerciții demonstrative de mânuire a tehnicii și accesoriilor din dotare.

„Toți cei interesați sunt așteptați să ne viziteze în intervalul orar 09.00 – 16.00  pentru a se familiariza cu specificul armei pompierilor. De asemenea, în municipiul Bârlad, localnicii sunt așteptați în zona Value Center, acolo unde este organizată o expoziție cu tehnica de luptă.  Vă așteptăm!” ,  a spus Marius Stanciu, purtător de  cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. (C.D.)