Pandemia de coronavirus este ținută din scurt, în municipiul Vaslui. Situația este stabilă, nu sunt focare de coronavirus, nu există transmitere comunitară, motive pentru care municipalitatea vasluiană a redeschis creșele și va redeschide, luni, șase grădinițe.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui a susținut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că situația COVID-19, în municipiul Vaslui, este stabilă.

”Nu am avut și nu avem cazuri deosebite în municipiul nostru. Nu avem focare, nu avem extindere comunitară. S-au identificat, în ultima perioadă, două cazuri. Au fost trimise la tratamente și sigur că acest lucru nu este decât îmbucurător. Asta înseamnă că măsurile pe care le-a luat în primul rând populația și nu numai, dau rezultate și sperăm că vor da rezultate și în continuare. În această direcție, în cursul lunii iunie, nu am avut carantinați la domiciliu. Am am avut, în schimb, 624 de cazuri de izolare pe care Direcția din cadrul Primăriei Vaslui le-a monitorizat corespunzător. Nu au fost cazuri de încălcare a prevederilor legale. Ca atare, așa cum vă spuneam, s-a înțeles că trebuie să respectăm regulile, conduita cu privire la acest aspect”, a spus primarul.

În această perioadă, 40 de persoane aflate în izolare și fără venituri au primit alimente de la Primăria Vaslui. Au fost șapte cazuri de oameni izolați care au solicitat, reprezentanților Primăriei Vaslui, achiziționarea de alimente și medicamente sau plata diferitelor facturi.

Se redeschid câteva grădinițe

”Datorită ordonanțelor și normelor de relaxare transmise, în data de 22 iunie am deschis creșele. Ele funcționează în condiții de siguranță cu respectarea tuturor normelor și, începând de luni, se vor redeschide grădinițele. Nu se vor deschide toate pentru că nu sunt solicitări de redeschidere, dar acolo unde sunt solicitări se vor redeschide, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Sper ca și pe acestă zonă, activitatea să fie corespunzătoare”, a mai spus edilul.

Luni se vor redeschide grădințele 5,8,9,12,17 și 18.

Primarul a afirmat că intenționează să redeschidă terenurile de sport și parcurile de joacă.

”Avem o problemă în comunitatea noastră și sigur nu este numai în comunitatea noastră. Va trebui să o discutăm în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pe care-l voi convoca luni sau marți cel târziu.  Această problemă se referă la deschiderea terenurilor de sport din curtea școlilor. Am avut întâlnire cu directorii și efectiv nu știu cum să procedeze. Vom lua toate actele și toate ordonanțele să vedem ce decidem. La fel și cu locurile de joacă din cartierele de locuințe. Nu din mall-uri, acestea rămân închise. Să vedem pe exterior dacă găsim un cadru legal să le putem repune în funcțiune pentru că vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă acum. Copiii sunt pe aleile din  jurul blocurilor, prin Centrul Civic, în  parc și noi stăm cu locurile de joacă închise. Oriunde merg este această solicitare. Vom vedea”, a spus primarul.   (G.M)