Luna noiembrie a anului curent marchează pentru municipiul Vaslui o etapă deosebit de importantă în dezvoltarea transportului public local, prin achiziția celor opt autobuze hibrid care vor fi cât de curând oferite spre folosință vasluienilor. Acesta mijloace moderne de transport au fost obținute prin proiectul Achiziție material rulant  opt autobuze hibrid și zece troleibuze, în cadrul proiectului Extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători, finanțat cu fonduri europene.

Opt mijloace moderne de transport în comun, la Vaslui 2

„Cele opt mijloace moderne de transport în comun au o valoare de 11.946.000 lei și, prin punerea lor în circulație, vasluienii vor beneficia de un mediu mai curat, ca urmare a reducerii noxelor. Fiecare autobuz hibrid are 33 locuri pe scaune și 67 în picioare, motoare diesel hibrid (motorul electric alimentat în timpul mersului contribuie la diminuarea poluării), prize de încărcare a telefoanelor, aer condiționat / sistem de încălzire a aerului în sezonul rece, sistem de supraveghere video și rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități”, a precizat Clitemnestra Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

„Odată cu implementarea componentei de extindere a infrastructurii de transport în comun, se vor moderniza 69 din stațiile auto și se vor crea încă 25. Prin acest proiect, vor deveni funcționale și sisteme de e-ticketing (gestionarea activităților legate de emiterea de bilete). Astfel, municipiul Vaslui este primul din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est care a achiziționat și va pune în funcționare autobuze hibrid pentru transportul public de călători”, a declarat reprezentantul Mercedes în România.