”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, sub acest nume PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, În textul moţiunii, Nelu Tătaru este acuzat de „tunuri”, „vânzări de masca fără bon” şi numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi.

„Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (…) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să „privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de „tunuri”, „vânzări de mască fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte „tunuri”, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, afirmă social-democraţii în moţiune.

Nelu Tătaru este acuzat că „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

„Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia.

Social-democrații fac aluzie şi la „blocarea” proiectului de testare a populaţiei din Bucureşti, precum şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

„Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer”, se arată în textul moţiunii.

PSD acuză ministrul Sănătăţii că, în plină pandemie, a modificat statutul CNAS „pentru a schimba oameni”, dar şi că a numit manageri de spital „administratori de firme de pompe funebre şi chelneri care au „şcoala vieţii”, numai buni de a asigura „tunurile” PNL”.

„Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! (…) Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare?”, au mai transmis social-democraţii.