Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că la Vaslui se va deschide un punct de vaccinare anti-Covid. Acesta va funcționa în același spațiu unde va fi și un laborator de analize, mai precis pe strada Republicii, bloc 350, scara A, parter.

”Nu am stat și nu stăm pasivi”, a spus Primarul Vasile Pavăl, referindu-se la situația epidemiologică din municipiul Vaslui. ”La laboratorul din zona Gării se montează aparatura și sperăm ca în perioada imediat următoare să înceapă efectuarea analizelor. Este în pregătire un corp de vaccinare anti-Covid, tot în zona Gării, care va intra în linie dreaptă în perioada imediat următoare. Noi sperăm ca în februarie-martie să intre efectiv în funcțiune acest corp de vaccinare, astfel încât programul propus pentru anul 2021 să fie realizat și la noi la Vaslui”

Primarul a afirmat că încearcă să organizeze câteva activități specifice perioadei sărbătorilor de iarnă

”Sigur că suntem atenți la orice restricție în această direcție, suntem în analiză și vom vedea dacă putem organiza activități specifice perioadei sărbătorilor de iarnă și care sunt condițiile care se impun în această direcție. Când spun acest lucru mă gândesc la Crăciun care se apropie cu pași repezi . Copiii sigur îl așteaptă pe Moș Crăciun. Vom vedea în ce condiții, noi suntem pregătiți, vom putea să aducem o bucurie și un zâmbet pe fețele lor. Sigur mă gândesc în continuare și la sărbătorirea Revoluției Române. Sunt 31 de ani pe 22 decembrie. Să vedem în ce condiții putem să marcăm acest mare eveniment din viața țării noastre și nu în ultimul rând Revelionul, trecerea în anul 2021”, a punctat primarul.

Întoarcerea la o viață normală, în 2021

”Din nefericire am sesizat cu toții că trăim un an atipic, un an când noi parcă ne-am transformat din toate punctele de vedere. Una era când ne întâlneam cu foarte multă lume, le mulțumeam pentru ceea ce au realizat sau au contribuit la dezvoltarea Vasluiului și sigur nu o putem face în acest an decât în mediul online printr-un mesaj, printr-o încurajare că în anul 2021 ne vom întoarce la o intrare normală în real și nu  virtual. Virtualul parcă nu ne-a făcut bine și sesizăm acest lucru și ne dorim cu toții revenirea la ceea ce a fost. Sigur că asta va depinde și de noi”, a mai spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. (Cristian DIMA)