Sub deviza“Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor”, la data de 28 iulie 1906, la inițiativa Prof. Dr. Nicolae Minovici, a fost dată în folosinţă prima ambulanță din România, iar Legea nr. 22/2015 prevede instituirea zilei de 28 iulie – Ziua Națională a Ambulanței din România.

        Mereu alături de cei care au solicitat ajutorul de-a lungul timpului, voi, ambulanțierii români, ați dat, în acest an, dovada valorii muncii voastre, prin contribuția la stăvilirea evoluției pandemiei SARS CoV-2 în întreaga țară. Eforturile voastre susținute de fiecare cetățean și respectarea recomandărilor specialiștilor vor fi – în cele din urmă – încununate de succes!

        Când lumea părea să se prăbușească sub povara valului pandemiei, ați fost și ați rămas puternici în mijlocul furtunii, ați continuat munca în orice condiții, ați dăruit comunității din timpul și sănătatea Dumneavoastră și a familiilor Dumneavoastră, iar pentru toată această abnegație vă mulțumim și vă suntem recunoscători!

        Vom fi mereu alături de Dumneavoastră, prin aplicarea măsurilor de prevenire, menite a vă ușura munca!

        Vom răspunde mereu solicitărilor SAJ Vaslui de susținere a activității în orice fel!

        Vom fi mereu mândri de voi, de felul în care vă asumați responsabilitățile și vă faceți datoria față de comunitate!

        În numele vasluienilor, transmit La mulți ani și putere de muncă tuturor salariaților Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui!

Cu prețuire și admirație,

PRIMAR,

Ing. Vasile PAVĂL