Vizitând Spitalul Județean de Urgență Vaslui, consilierii județeni au fost informați despre investițiile de anvergură care sunt în derulare la cea mai mare unitate spitalicească din județul Vaslui.

La ultima ședință, din februarie, președintele Consiliului Județean (C.J.) Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a invitat pe consilierii județeni  să viziteze Spitalul Județean de Urgență (SJU)Vaslui.  Consilierii au acceptat invitația, iar astăzi au avut o întâlnire cu conducerea S.J.U. Vaslui pe parcursul căreia au prezentate investițiile realizate în ultimii ani.

Managerul spitalului, Ana Smaranda Rinder, a vorbit despre primul proiect de anvergură, de peste 80 milioane de lei, finanțat prin P.O.R., cu ajutorul căruia cele trei corpuri de clădire ale spitalului au fost reabilitate și modernizate.

Investiții de anvergură la Spitalul Județean de Urgență Vaslui 3

Ana Smaranda Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Tot prin acest proiect, toate secțiile medicale au fost dotate cu echipamente medicale performante și paturi.

În prezent se lucrează la noul ambulatoriu de specialitate, amplasat în curtea S.J.U. Vaslui, constructorul dând asigurări că lucrările vor fi finalizate până la finele lunii iunie 2021. Finanțarea este asigurată prin C.N.I. de la bugetul de stat și este în valoare de 28 milioane de lei, C.J. Vaslui asigurând partea de cofinanțare.

Pe un alt proiect de amploare, inițiat și implementat de CJ Vaslui, ambulatoriul este dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de peste 10 milioane de lei. Peste 80 la sută dintre aceste aparate au fost deja achiziționate și date în folosință cabinetelor aflate în ambulatoriu.

Spitalul va avea helioport

”Un alt proiect important este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi. Lucrările sunt executate în proporție de aproape 50 la sută și sperăm ca până la sfârșitul anului să fie dat în folosință acest edificiu, proiectul fiind finanțat în totalitate de Consiliul Județean cu fonduri de la bugetul județean, în valoare de 4 milioane de lei. Mizăm pe sprijinul consilierilor județeni pentru a aproba dotarea tuturor saloanelor cu frigidere, televizoare, acces gratuit la internet și minibiblioteci, astfel încât să asigurăm condiții decente și preocupări tuturor pacienților cât stau internați aici. Nu am abandonat nici ideea construirii unui heliport pentru aparatele de zbor ale S.M.U.R.D și avem în etapa de proiectare construirea unei noi morgi, conform cerințelor actuale de siguranță sanitară”, a spus președintele C.J. Vaslui, Dumitru Buzatu.

De asemenea, Unitatea de Primiri Urgențe Vaslui va fi extinsă, prin construirea unui corp nou. Valoarea proiectului este de peste 10,7 milioane de lei, din care contribuția C.J.Vaslui este de peste 4 milioane de lei.

Dumitru Buzatu, președintele C.J. Vaslui, a promis că asemenea întâlniri vor fi organizate și în alte instituții aflate în subordine, pentru a cunoaște mai bine activitatea acestora. (C.D.)