În vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee şi în spaţiile de aşteptare şi pentru evitarea răspândirii infecţiei cu COVID-19 (coronavirus), rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin mijloace electronice de plată: internet banking, respectiv online prin ghiseul.ro , anunță Primăria Vaslui.

  1. Serviciul de internet banking

    oferă posibilitatea efectuării unei game largi de operaţiuni prin simpla accesare a unui website securizat pus la dispoziţie de către instituţia financiar bancar aleasă;

 

  1. Persoanele fizice şi persoanele fizice autorizate pot achita toate obligaţiile fiscale locale datorate şi prin site-ul ghiseul.ro, operat de către Centrul Naţional pentru Managementul SocietăţiiInformaţionale. Acest site este securizat la înalte standarde privind tranzacţionarea pe bază de carduri bancare.

Ghiseul.ro  oferă posibilitatea de a plăti online cu cardul, parțial sau total taxele si impozitele locale, precum şi amenzile contravenționale, iar dovada plății se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Municipiul Vaslui, prin S.N.E.P. (Sistemul Naţional Electronic de Plată) pune la dispoziţia utilizatorilor 2 secţiuni:

  • una de plată cu autentificare, fiind necesare date de logare. Pentru a obţine aceste date, accesaţisecțiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagină ro si parcurgeți etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”. Pentru a vă achita obligaţiile, vă veţi autentifica în sistem, prin accesarea site-uluiwww.ghiseul.ro, veţi introduce numele de utilizator şi parola, selectândobligația de plată pe care doriți să o achitați.
  • şi cealaltă, fără autentificare. Pentru secţiunea de plată fară autentificare nu sunt necesare credenţiale (nume de utilizator şi parola), însă nu este disponibilă consultarea în timp real a obligaţiilor de plată şi istoricul tranzacţiilor, astfel putând fi plătite doar taxe şi impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Pentru informații suplimentare, puteţi să ne contactaţi prin e-mail-ulinstituţiei.

De asemenea, conturile IBAN în care puteţi efectua plata impozitelor şi taxelor locale sunt disponibile online pe site-ul instituţieiwww.primariavaslui.ro

Plata electronică a taxelor şi impozitelor locale

Profită acum de serviciile de plată electronică a impozitelor şi taxelor locale puse la dispoziție de Municipiul Vaslui prin Serviciul Finanțe Publice Locale. Fie că optezi pentru Internet Banking sau pentru plata electronică prin card bancar (prin ghiseul.ro), ambele servicii sunt la fel de practice si sigure.

Sistemul de plată electronică a impozitelor şi taxelor locale, pune la dispoziția contribuabililor, liste detaliate ale taxelor şi impozitelor locale datorate, liste detaliate ale plăților efectuate, precum şi posibilitatea de a efectua plata obligațiilor fiscale prin mijloace electronice.

Toate datele indicate sunt actualizate zilnic.

Astfel, pentru desfăşurarea în  condiţii de normalitate a activităţilor specifice de încasare/eliberare documente, vă recomandăm să utilizaţi mediul on-line.