Ieri, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean Vaslui. Au depus jurământul  31 dintre cei 34 de consilieri stabiliți prin ordinul prefectului. Ceilalți trei nu au fost validați de Tribunalul Vaslui.

Ședința de consituire a noului Consiliu Județean Vaslui a început, ieri, la ora 16.00. Primul care a depus jurământul, în fața prefectului Mircea Gologan, a fost președintele (reales) CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

”Jur să respect constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Vaslui. Așa să-mi ajute Dumnezeu! ”

După ce președintele CJ Vaslui a depus jurământul, secretarul general al județului, Diana-Elena Ursuleascu, a citit Încheierea pronunțată de Tribunalul Vaslui potrivit căreia au fost validați 31 din cei 34 consilieri județeni stabiliți prin ordinul prefectului. Consilierii validați au fost invitați, în ordine alfabetică, să depună jurământul.

Iată care sunt cei 31 de consiieri județeni:

După depunerea jurământului, Diana Elena Ursulescu a subliniat că au fost efectuate demersurile necesare, către Tribunalul Vaslui, pentru validarea supleanților (doi de le PNL și unul de la ALDE).

Noul Consiliu Județean Vaslui va fi format din 14 consilieri PSD, 12 PNL, trei USR , trei ALDE și doi Pro România.

Președintele CJ Vaslui a precizat că numărul membrilor comisiilor CJ Vaslui trebuie să fie impar.

”Avem o prevedere clară potrivit căreia componența comisiilor noastre trebuie să fie în număr impar și atunci am luat o hotărâre pentru a realiza această dispoziție legală pe care să o punem în aplicare. Fiind patru comisii, două de câte șapte membri și două de câte nouă membri, într-una din comisiile de nouă membri, probabil, vor avea loc și cei doi vicepreședinți. Persoanele propuse vor fi în aceeași comisie pentru ca, după retragerea lor,  să nu rămână un număr par de membri în comisia respectivă și în anumite circumstanțe e posibil să nu se poată pronunța comisia”, a spus președintele CJ Vaslui.

Social-democrații sunt în negocieri pentru stabilirea vicepreședinților Consiliului Județean Vaslui.

”Închei dorindu-vă tuturor consilierilor, indiferent de culorile politice din care faceți parte foarte mult succes și sperăm că vom duce la bun sfârșit acele atribuții pe care le avem din punct de vedere legal. Dar vom implementa și viziunile noastre de lucru pentru dezvoltarea județului Vaslui în conformitate cu atribuțiile pe care le avem. Succes tuturor ”, a conchis Dumitru Buzatu. (C. D.)