Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că una dintre principalale probleme semnalate de cetăţeni în această perioadă este legată de colectarea gunoiului menajer, după ce activitatea de salubritate, desfăşurată până acum de SC Goscom SA Vaslui, a fost preluată de un operator privat, o societate comercială din judeţul Argeş.

Edilul-şef a spus că se află în contact permanent cu noul operator de salubritate, la care a găsit înţelegere. ‘Sunt câteva sincope, lucruri care n-au fost prevăzute în caietul de sarcini, dar în permanenţă suntem în contact cu ei, în permanenţă discutăm cu oamenii care au venit la noi, cu agenţii economici, i-am îndrumat pe fiecare.

Eu cred că în aproximativ jumătate de an lucrurile se vor aşeza. Mai este o problemă, pe care va trebui să o rezolvăm. Am sesizat că gunoiul se adună mai mult la sfârşit de săptămână pentru că duminica nu este deschisă groapa de la Roşieşti. Sper că voi reuşi să găsesc un cadru legal ca firma să transporte gunoi şi în aceste zile. Ei ar transporta, dar nu se primeşte la Roşieşti, pentru că duminica este închis.

Sper să găsesc înţelegere pentru ca gunoiul să poată fi colectat şi atunci sper să se mai îndrepte lucrurile. În fiecare zi urmăresc de unde s-a colectat gunoiul, încerc să imprim un anumit ritm, dar ca orice început e cu semn de întrebare şi nu toate chestiunile sunt clare şi solicită intervenţii. Oricum, am adus oraşul la un anumit nivel şi nu vreau să fie murdar’, a afirmat Vasile Pavăl. Primarul le-a transmis cetăţenilor că este necesar ca în perioada următoare să încerce să colecteze selectiv gunoiul, avertizând că nerealizarea acestui lucru va aduce sancţiuni pentru autorităţile locale.

El a precizat că la nivelul municipiului a început deja distribuţia de saci menajeri de diferite culori, activitatea făcând parte din campania de informare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor şi a avertizat că problemele de mediu vor crea ‘cele mai mari probleme în relaţia cu Uniunea Europeană’. Vasile Pavăl a dat asigurări că angajaţii SC Goscom SA Vaslui nu vor fi disponibilizaţi, după ce firma a rămas fără una dintre activităţile importante, cea de colectare a deşeurilor. ‘Goscom nu va da oameni afară. E uşor de spus că nu sunt bani şi că facem disponibilizări, dar oamenii ce fac? Vin pentru ajutor social, n-au cu ce trăi. În loc să-i păstrăm, ne plângem că nu avem forţă de muncă. Nu accept o astfel de idee şi se vor găsi soluţii pentru ca oamenii să nu rămână fără loc de muncă’, a subliniat Pavăl.