Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a primit vizita Excelenței Sale Füsun Aramaz, Ambasador al Republicii Turcia în România.

Delegația oficială a fost întâmpinată de către primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Ana-Maria Vintilă și senatorul Iulian Bîca. Vizita de la Primăria Municipiului Bârlad a avut loc în data de 10 iunie 2021, la finalul unor întrevederi de lucru programate de Excelența Sa la sediul Rulmenți S.A..

Füsun Aramaz, ambasadorea Turciei în vizită la Bârlad

Pe parcursul a 30 de minute, reprezentantul diplomatic al Turciei, Füsun Aramaz, a declarat că este preocupată de situația economică locală și regională, având ca principal obiectiv atragerea suplimentară de capital investițional străin. Din delegația oficială au făcut parte și oameni de afaceri turci, cu dublă cetățenie.

„Dialogul purtat cu reprezentanții corpului diplomatic a vizat în special disponibilitatea noastră de a susține inițiativele și investițiile străine pe plan local. Concluziile au fost simple, dar la obiect: ne dorim investiții eficiente, pentru a ne arăta susținerea investițiilor cu capital străin în domenii precum social, privat, cultural și sportiv. Oamenii de afaceri turci, prin ambasada statală reprezentată de Excelența Sa, s-au arătat interesați și dispuși să investească la Bârlad, în acest moment, în sectorul producției în masă și în industria constructoare de mașini și aparaturi electrocasnice. Sperăm că discuțiile se vor concretiza și că vom putea deveni cât mai curând un oraș gazdă pentru investiții străine importante”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Excelența Sa Füsun Aramaz s-a declarat plăcut impresionată de primirea de care a avut parte la Bârlad și a schimbat amabilități și suveniruri cu primarul Dumitru Boroș. (N.D.)