În conferința de presă de miercuri, 14 aprilie 2021, presa s-a interesat dacă există ostilitate între primarul Vasile Pavăl (PSD) și viceprimarii Lucian Braniște (PNL) și Cătălin Mîndru (USR PLUS).

Din cauza numeroaselor certuri care au avut loc, din octombrie 2020 încoace în ședințele Consiliului Local (CL) Vaslui, s-a creat impresia că există o atitudine dușmănoasă între membrii formațiunilor politice care formează CL Vaslui. În conferința de presă de miercuri, 14 aprilie 2021,  presa s-a interesat dacă este ostilitate și între primar și viceprimari.

”Eu am spus foarte clar și cred că am și acționat în această direcție, în sensul că am experiența de a lăsa politicul deoparte și de a lucra pentru comunitate, chiar dacă am avut, în diferite etape, reproșuri. Nu mă schimb de la această chestiune. Sigur că până acuma, pe mandatele care au fost, o anumită formațiune a avut majoritate. Și acum proiectele pe care le inițiez sunt pentru interesul comunității, sunt cuantificate și sunt așezate. N-am simțit această ostilitate și sper să nu fie nici în continuare, pentru că atuncea nu-și mai are rostul”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

 

”Uneori se încearcă să se facă, un pic, abstracție de mine, de parcă n-aș mai fi”

 

Primarul a precizat că din punctul lui de vedere nu sunt divergențe, scopul final fiind acela de a moderniza Vasluiul.

”Încerc o colabrare cu colegii mei pentru că interesul, zic eu că, este comun. Că nu venim cu altceva, decât să construim, să curățăm orașul, să finalizăm obiectivele. Când se va sesiza că vreau altceva decât ceea ce se dorește, sunt convins că o să fiu tras la răspundere. Dar în același timp mi s-a părut așa că uneori se încearcă să se facă, un pic, abstracție de mine, de parcă n-aș mai fi. Încă eu mai sunt aici și voi rezista cel puțin patru ani, dacă mă ajută sănătatea. Aici e problema și sper să mă ajute. Dacă dumnealor simt ostilitate față de mine să spună, nu-i nicio problemă, dar eu nu mă consider ostil. Sunt colegii mei și îi tratez corespunzător. Dacă ei consideră că nu mă comport bine pot să-mi atragă atenția”, a mai spus Vasile Pavăl.

 

”Ostilitatea vine din partea unui grup politic”

 

Viceprimarul Lucian Braniște a afirmat că este într-o relație bună cu primarul, subliniind însă că există o oarecare ostilitate din partea unui grup politic.

”Cel puțin din punct de vedere profesional, aici în cadrul primăriei suntem într-o relație foarte bună. Venim cu propuneri, se regăsesc în discuțiile noastre, se regăsesc în proiectele de buget. Ostilitatea aș putea să spune că vine din partea unui grup politic care se ocupă cu altceva. Tergiversează această acțiune pe care o avem noi în Consiliul Local, se folosește de anumite tertipuri legislative și vrea să interpreteze în alt mod prevederile legale”, a spus viceprimarul Lucian Braniște

”Poate acum la început există percepția asta a unei ostilități sau a unei bătălii în Consiliul Local”

 

”În calitate de viceprimar al municipiului, evident sunt subordonat primarului municipiului. Pănă în acest moment avem o relație formală, normală care trebuie să existe într-o astfel de instituție. Comunicăm, colaborăm, suntem invitați în comisiie din care facem parte, ne sunt cerute punctele de vedere. Nu există ostilitate resimțită de mine personal în relația cu primarul municipiului. În calitate de consilier îi asigur pe toți cetățenii că tot ceea ce facem nu merge în direcția unei ostilități. Se întâmplă ceva nou, după 30 de ani, în cadrul acestui consiliu local, când majoritatea este deținută de alte formnațiuni politice. Poate acum la început există percepția aceasta a unei ostilități sau a unei bătălii în Consiliul Local. Vreau să vă asigur că nu vom lua decizii și nu vom lucra cu ostilitate în cadrul Consiliului Local”, a spus viceprimarul Cătălin Mândru.   (Cristian DIMA)