Supărare mare în ședința, de ieri, a Consiliului Județean (CJ)Vaslui. Încă de la începutul ședinței, consilierii PNL  l-au luat la rost pe președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), fiindcă nu purta mască nici de această dată. Este a treia oară când certurile pe această temă fac preludiul ședințelor consilierilor județeni.

Atmosfera s-a încins la începutul ședinței, după ce Dumitru Buzatu a fost întrebat de ce nu poartă mască. Consilierii PNL  au amenințat că părăsesc sala și vor ataca în contencios administrativ toate hotărârile care vor fi luate în lipsa lor.

”Vă rog să consemnați cei care poartă mască sau nu poartă mască corect. Mi se pare normal ca o ședință a acestui înalt cvorum al județului Vaslui să se desfășoare în condiții legale.  Deci dacă nu se poartă mască corect, dacă nu se respectă deciziile noastre, vom pleca și vom ataca în contencios administrativ toate hotărârile luate. Aștept  decizia dumneavoastră”, a spus Liviu Iacob, adresându-i-se amenințător lui Dumitru Buzatu.

Președintele CJ Vaslui  și-a strunit bine nervii în fața adversarilor politici, conștient fiind că majoritatea consilierilor județeni sunt social-democrați, iar aceștia vor vota toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi.

”Imediat vă spun părerea mea în legătură cu decizia pe care ați luat-o. Eu vă spun să participați ( la ședință-n.r.). V-am convocat, dar nu pot să împiedic un anumit comportament pe care-l aveți. Puteți să procedați cum credeți de cuviință. În ceea ce privește atitudinea individuală, din nou nu pot și  nici nu vreau să fac referire la ea. Eu știu că trebuie să avem cvorum, să aducem proiecte de hotărâre fundamentate legal și aceste condiții le îndeplinim. Dacă doriți să plecați, să rămâneți, faceți cum veți dori. Dacă veți dori să contestați. Sigur nu pot să vă împiedic să faceți lucrul acesta. Nici nu vreau”, le-a spus calm Dumitru Buzatu.

Supărați nevoie mare, consilierii PNL au părăsit sala de ședințe. Ca urmare a acestui fapt toate proiectele de hotărâre au fost aprobate. (N.D.)