Circa 80 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie s-au distrat pe cinste, ieri, 15 august 2021, într-o locație selectă din Vaslui, acolo unde autoritățile locale au organizat Nunta de aur.

Vizibil emoționați, sărbătoriții îmbrăcați elegant și-au făcut apariția la Restaurantul Clasic, în jurul orei 14.

Nunta de aur 20

Au fost întâmpinați cu șampanie, doamnele primind și câte un frumos buchet de flori, apoi au fost conduși elegant  la mese, evitându-se astfel neplăcuta situație în care toți așteaptă în picioare, neștiind ce loc să ocupe.

Nunta de aur 16

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui a spus, glumind: ”Atenție la nașul mare!”

Nunta de aur 21

 

” Sunt convins că anul căsătoriei a fost unul deosebit pentru dumneavoastră pentru că în acel moment ați pornit pe un drum. V-ați prezentat în fața ofițerului stării civile și ați spus ”da” cu hotărâre, cu încredere și ați rămas împreună o viață de om. Un timp atât de îndelungat cu bucurii, cu supărări, cu probleme, dar cel mai important e că ați învins. Avem un dușman al tuturor care se numește Timpul. E dificil pentru toți. Îl măsurăm, îl dimensionăm, dar trece pe lângă noi. A trecut pe lângă dumneavoastră și l-ați învins. V-aș ruga și de acum încolo să faceți același lucru.

De la an la an simt cu bucurie că numărul celor care împlinesc 50 de ani de căsătorie se mărește, asta înseamnă că viața poate e mai liniștită, poate învingem și invingeți obstacolele mai ușor, poate gena. Am pornit de la 40-50 de familii și iată că astăzi sunt 81. E frumos. Mi-aș fi dorit ca toate aceste familii să fie aici, dar din motive obiective o parte nu au reușit să vină. Nu-i vom uita, vor primi felicitările la ei acasă. Dumneavoastră pentru mine sunteți modele. Mă consider încă un învățăcel, am ce învăța de la dumneavoastră și sunt un elev silitor” a spus primarul.

Petrecerea a început într-o atmosferă vioaie. Deloc timizi, aniversații au ieșit la dans, mulți dintre ei demonstrând că pot dansa ca-n tinerețe.

 

Nunta de aur 5

S-au descurcat foarte bine atât pe ritmurile muzicii populare cât și pe cele ale muzicii ușoare.

Nunta de aur 7

Sărbătoriţii au avut parte de un meniu din care nu au lipsit sarmalele, friptura și vinul.

Nunta de aur 22

Nunta de aur 13

Nunta de aur 12

Nunta de aur 4

Nunta d aur 14

 

Nunta de ur 16

Atât ”Nașul”, primarul Vasile Pavăl, cât şi cei doi viceprimari ai muncipiului Vaslui, Lucian Braniște și Cătălin Mândru s-au implicat total alături de salariații Primăriei Vaslui,  Nunta de Aur fiind reușită.

Nunta de aur 19

Nunta de aur 31

Nunta de aur 32

Nunta de aur 25

Distracția s-a întins până seara, la plecare sărbătoriții fiind deosebit de încântați. (Cristian DIMA)