Consilierii județeni au aprobat, astăzi, alocarea sumei de 120.000 lei pentru finanțarea organizării unor olimpiade școlare. Este vorba despre fazele județene ale olimpiadelor școlare, care vor fi organizate în perioada 2 martie-20 aprilie 2024.

„Este un început de bun augur. E pentru prima oară în istoria acestei instituții când avem un asemenea parteneriat pentru susținerea educației. Banii pe care îi avem prinși la secțiunea învățământ sunt în urma dialogului avut cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, cu Centrul de Excelență și cu Palatul Copiilor Vaslui. Urmare a acestor dialoguri, vom veni în fața dumneavoastră și cu celelalte parteneriate. În măsura în care ISJ Vaslui consideră că mai are nevoie de fonduri vom face o rectificare de buget la secțiunea de învățământ, în așa fel încât să avem o altă hotărâre. Apreciez faptul că avem consilieri care își doresc bani mai mulți pentru educație”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul ședinței ordinare.

În acest an vor fi organizate fazele județene ale olimpiadei școlare la 40 de discipline, la care vor participa aproape 3.000 de elevi, iar câteva sute de cadre didactice vor asigura supravegherea concursurilor, corectarea lucrărilor și însoțirea elevilor la centrele unde vor fi organizate aceste olimpiade. (C.D.)