Opt unități de cult  au solicitat Consiliului Județean Vaslui sprijin financiar pentru lucrări urgente de reabilitare, conservare-restaurare, de continuare a executării finisajelor interioare și exterioare, pentru executia pardoselii din marmură sau de construire a unei biserici.

Priectul de hotărâre, care vizează acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 360.000 de lei, pentru cele opt unități de cult, va fi spus dezbaterii și aprobării, în ședința Consiliului Județean (CJ) Vaslui de astăzi, 25 mai 2021. Banii vor fi alocați pentru exectutarea unor lucrări urgente.

Bârlad

Parohia Sf. Petru și Pavel, municipiul Bârlad solicită ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor de finisaje, dotare și amenajare la biserica parohială. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 1.701.495,49 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 50.000 lei.

Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului, comuna Alexandru Vlahuță solicită ajutor financiar pentru executia pardoselii din marmură la biserica mănăstirii. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 291.639,25 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus de CJ Vaslui este de 50.000 lei.

Mănăstirea Pârvești, comuna Costești solicită sprijin financiar pentru executarea lucrărilor de conservare-restaurare la iconostasul bisericii, biserică ce se regăsește în lista monumentelor istorice din județul Vaslui. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 691.000,67 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 50.000 lei.

Mănăstirea Grăjdeni, comuna Fruntișeni solicită ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor remodelare a acoperișului si de reconfigurare a turlei bisericii Sf. Ierarhi Nicolae și Sf. Treime. Biserica ce se regăsește în lista monumentelor istorice din județul Vaslui. Valoarea totală a devizului rămas de executat este de 164.581,52 lei fara TVA, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 40.000 lei.

Huși

Parohia”Înălțarea Domnului” Huși, municipiul Huși solicită ajutor financiar pentru executarea lucrărilor de înlocuire a învelitorii bisericii. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 63.525,73 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 40.000 lei.

Parohia Sf. Dumitru I Huși, municipiul Huși solicită ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor în vederea finalizării centrului pastoral-social (capelă mortuară, sală de protocol, birouri) al bisericii Sf. Dumitru I. Valoarea devizului rămas de executat, pe anul 2021, este de 197.380,09 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 50.000 lei.

Parohia Târzii, comuna Oltenești solicită ajutor financiar pentru continuarea executării finisajelor interioare și exterioare și a instalației termice la biserică. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 80.488,19 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 40.000 lei.

Vaslui

Parohia Viișoara, municipiul Vaslui solicită ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 524.974,85 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 40.000 lei. (C.D.)