Au început lucrările la sala de sport de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui. Termenul de finalizare a investiției este de 12 luni, însă constructorul dă asigurări că recepția la noua sală de sport va fi făcută mai devreme.

”Noua sală de sport va fi construită pe două nivele și va avea, pe lângă suprafața de joc propriu-zisă, vestiare, o tribună cu capacitatea de 102 locuri, precum și alte utilități, astfel încât cei 170 de elevi care frecventează cursurile școlii speciale să beneficieze de facilități moderne pentru mișcare și susținerea orelor de sport. Sunt convins că noua sală va fi un reper la nivel de Moldova, iar CSEI ”Elisabeta Polihroniade” va deveni una dintre cele mai moderne unități de învățământ destinate elevilor cu deficiențe”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Au început lucrările la sala de sport a Centrului ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui 2

Sala de sport va reduce riscului accentuării afecțiunilor fizice și psihice la copiii sau tinerii centrului. În plus permite elevilor să practice sportul în condițiile standardelor actuale.

Proiectul este implementat de Consiliul Județean (CJ) Vaslui și finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Costul investiției este de aproximativ 6,5 milioane lei, cofinanțarea CJ Vaslui fiind de 2%.

De asemenea, instituția mai finanțează cheltuielile legate de racordarea la utilități, respectiv alimentare cu apă, canalizare, racord la rețeaua electrică și alimentare cu gaz.