Ieri, urmare a solicitării dezvoltatorilor care vor ridica în Bârlad cel mai mare centru comercial din localitate, Retail Park Bârlad, au fost semnate două noi documente importante: predarea amplasamentului și autorizația de construire a unui sens giratoriu.

Investiția, care a demarat la jumătatea lunii aprilie 2021, este acum în faza deschiderii celor de-al doilea mare șantier, respectiv construirea unui hipermarket. După cum se știe, în zona de nord a municipiului Bârlad, pe locul unor foste hale ale SC Rulmenți SA, se vor ridica un retail park și un hipermarket, suprafața totală desfășurată pe care se va construi fiind de circa nouă hectare.

„Cea mai mare investiție a mediului privat din Bârlad, probabil din ultimele decenii, va crea foarte multe locuri de muncă, iar municipiul va beneficia de taxele și impozitele aferente. Astăzi (miercuri, 16 iunie 2021, n,r,), am semnat, în prezența reprezentanților constructorului, predarea amplasamentului pentru cea de-a doua mare investiție, precum și autorizația de construire a unei girații, care va fluidiza traficul în zona viitorului retail park. După cum s-a anunțat, se estimează ca până la finele acestui an noul centru comercial să fie deschis publicului. Repet: este foarte important ca această nouă investiție să polarizeze toată zona municipiului Bârlad și astfel să vină în întâmpinarea nevoilor a peste 200.000 de oameni din toată partea de sud a județului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

A doua mare investiție în zona viitorului Retail Park Bârlad 2

De menționat că, odată cu eliberarea autorizației de construire investitorii și-au obținut de la Primăria Bârlad și celelalte documente necesare continuării lucrărilor.